Espanya cañí -266: estúpida -i inculta- paranoia antiterrorista

> dossier Espanya cañí <

L''Himne dels pirates' de 'Mar i Cel', investigat per exaltació del terrorisme

La policia espanyola ha tancat la investigació després de comprovar que la cançó pertany al musical de Dagoll Dagom basat en l'original d'Àngel Guimerà

  • Imatge de l'obra 'Mar i cel' al Teatre Victòria
Imatge de l'obra 'Mar i cel' al Teatre Victòria

La policia espanyola ha investigat el centre musical Ireneu Segarra de Palma perquè els seus alumnes van cantar l' 'Himne dels pirates' de 'Mar i Cel' a la festa de final de curs. Una mare, que creia que la cançó incitava a l'odi i no era adequada en un context d'alerta terrorista, va presentar queixes perquè considerava que lloava Al·là i festejava l'extermini dels cristians, segons va avançar ahir  'El Mundo'. La policia espanyola ja ha tancat la investigació després de comprovar que el fragment de la cançó que ha causat polèmica pertany a l'obra musical de Dagoll Dagom basada en l'original d' Àngel Guimerà i que no es pot considerar que es fes incitació a l'odi o apologia del terrorisme.

El rotatiu també afirmava que els pares estaven descontents amb la vestimenta dels nens, d'entre 10 i 13 anys, que van fer l'actuació vestits de negre i descalços. La polèmica va sorgir quan la mare d'un dels alumnes va llegir l'estrofa de la cançó que diu: "Arribarà un dia de glòria quan ja no quedin cristians que cantarem la gran victòria dels fidels valents fills d'Al·là".

El centre musical ha penjat a la seva pàgina de Facebook vídeos de l'actuació, entre ells, la cançó que ha causat polèmica, i que ha rebut el suport de diversos pares en forma de comentaris:

 

El director del centre defensava a l'article que la cançó s'havia malinterpretat i s'havia tret de context: "Estem parlant d'una obra capital de la literatura catalana que es diu ' Mar i Cel', és com si algú estigués parlant d'' El Quixot'". El director, que va dir que la tornarien a incloure al repertori musical, va afegir que la mare tenia una opinió totalment contrària a la del centre i que si continuava difonent crítiques, haurien de fer servir "la força de la gent que va venir al concert, que van ser molts, i coincideixen que va ser una actuació espectacular i va rebre una ovació brutal". 

Bozzo: "La ignorància és molt atrevida"

El director de la companyia Dagoll Dagom, Joan Lluís Bozzo, va fer una piulada al Twitter lamentant els fets, en què deia que "la ignorància és molt atrevida" i que calia "conèixer el context":

ARA Barcelona Actualitzada el 21/06/2017 ara

https://c1.staticflickr.com/3/2003/2146849517_0118dc9690.jpg