el nacionalcatolicisme polac crea el seu exèrcit paral·lel

Resultat d'imatges de kaczynski macierewiczEl Govern nacionalista polonès es dotarà d’un nou cos paramilitar al seu servei i que estarà al marge de l’exèrcit. Es tracta d’una guàrdia
de defensa integrada per més de 35.000 voluntaris. L’oposició ­denuncia que serà una guàrdia ­pretoriana per defensar exclusi­vament el Govern i terroritzar la població.

L’Executiu ha volgut deixar molt clar que la missió d’aquesta nova unitat no serà reforçar les forces armades, que tenen uns 100.000 soldats i oficials, ni contribuir a la defensa de les fron­teres de Polònia. El seu objectiu primordial serà “prevenir i combatre amenaces no militars, així com defensar la seguretat civil i l’herència cultural de la nació ­polonesa”. En el seu punt de mira hi haurà les persones i organitza­cions que protestin contra la crisi o contra el Govern. No només seran perseguides sinó que podran ser acusades de subversió, terrorisme i desinformació, delictes que amenacen tant la legítima oposició democràtica com els mitjans de comunicació.

Grupos ultras y neonazis en la "Marcha Patrótica" del pasado 11 de noviembre en Varsovia, con lemas como "Stop islamización", en un país que apenas acoge migrantes / Marta Alemany Aquest nou cos es diu Defensa Territorial i, segons el decret que ha publicat el Govern, ha de contribuir a “construir els fonaments cristians i patriòtics del nostre sistema defensiu”.

El seu impulsor ha estat el ­ministre de Defensa, Antoni ­Macierewicz. A ell i no pas al cap de l’ Estat Major respondrà el ­comandant de la unitat. Aquest cos disposarà de 17 brigades, ­distribuïdes per tot el territori de Polònia, i estarà format, prin­cipalment, pels joves voluntaris que ja formen part de les asso­ciacions paramilitars i nacionalistes que han florit a l’empara de la ­ideologia nacionalista del Govern.

Fa poc el ministre Macierewicz va dir a aquests joves paramilitars que “se us ha esperat tots aquests anys quan les forces armades estaven marginades, l’esforç militar polonès menyspreat i l’orgull i l’honor polonesos menyspreats”.

Macierewicz és el principal ideòleg del partit Llei i Justícia i respon només al seu líder, ­Jaroslaw Kaczynski, sense passar per la primera ministra, Beata Szydlo.

Alhora és un extremista que acusa sense cap prova real Rússia i l’anterior govern liberal polonès d’estar al darrere de l’accident d’un avió oficial que el 2010 va matar 96 persones a Smolenk, ­entre les quals el president Lech Kaczynski, ­germà bessó de Jaroslaw. El ministre ha recollit in­formes d’experts que ningú no coneix i que afirmen que l’avió va caure per una boira arti­ficial o per explosius instal·lats a bord. Així mateix, té intenció d’exhumar els cadàvers de les víctimes, en contra de l’opinió de les famílies.

, Varsovia. Corresponsal

27/10/2016 - lavanguardia