Espanya cañí -242: sota protecció policial per... homosexual

> dossier Espanya cañí <

Resultat d'imatges de Jesús TomilleroAQUEST JOVE GADITÀ DE 21 ANYS VIU SOTA PROTECCIÓ POLICIAL PER LES AMENACES QUE REP D'ENÇÀ QUE VA FER PÚBLICA LA SEVA HOMOSEXUALITAT

Jesús Tomillero no ho ha tingut fàcil en la vida. El seu pare va morir quan ell tenia només tres anys i el seu germà dos. La seva mare els va abandonar en un centre d'acollimentidesd'aleshoreslasevaúnica família han estat els avis. La vida li va ensenyar a lluitar pels seus somnis, però ara un d'aquests somnis, el d'arribar a ser àrbitre de futbol de Primera Divisió es podria veure truncat per haver reconegut públicament la seva orientació sexual. Rep amenaces de mort i insults homòfobs cada dia, fins i tot per part de col·legues de professió; per això disposa de protecció policial permanent.

Des que era un nen d'11 anys, Jesús Tomillero Benavente, ara amb 21 anys, es dedica a la seva gran passió: l'arbitratge. És el primer col·legiat que es va declarar homosexual a Espanya i va haver de deixar d'arbitrar per la pressió i els insults que rebia. Ara hi ha tornat, amb determinació, disposat a denunciar fins a les últimes conseqüències l'homofòbia i la discriminació en l'esport. El segon cap de setmana d'inici de la temporada futbolística va tornar a patir vexacions, en aquesta ocasió sorprenentment per part d'un company de professió i un directiu de la Federació Andalusa de Futbol.

Ho va plasmar a l'acta arbitral. En el minut 48 va haver de suspendreelmatxqueenfrontaval'Atlético Zabal i el CD La Salle el 10 de setembre, un partit de la segona divisió infantil ­nens de 12 i 13 anys­. Va suspendre el joc pels insults d'un espectador que va resultar ser el pare d'un jugador de l'escola religiosa i àrbitre de futbol sala, que li va etzibar: "Ets una marieta de merda". Tomillero no ho va dubtar, va aturar el partit, va exigir l'expulsiódel'homòfobilapresència policial. Però no va ser suficient i va accedir al vestidor Enrique Huertas, al·legant que pertanyia a la Federació Andalusa de Futbol i amenaçant el col·legiat que, si no reprenia el partit, tindria notícies seves.

Tomillero evita fer un circ de la seva reivindicació, com va respondrealsproductorsdeGranHermano Vip que li van oferir participar en la nova edició del reality show.

Aquesta setmana ha visitat Barcelona com a referent de la lluita contra l'homofòbia convidat pels Panteres Grogues, l'entitat esportiva l'objectiu de la qual és la normalització del col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals en l'esport.ConvidataElmónaRAC1, l'àrbitre va desgranar les greus amenaces que rep diàriament i que admet: "Em fan molta por". En el seu compte de Twitter té missatges insultants per la seva condició sexual, però d'altres més intimidatoris que atempten contra la seva seguretat: "El patró està molt enfadat, no li agraden els marietes als seus camps, t'aconsella que et retiris o moriràs". La frase segueix una fotografia en la qual apareix una víctima cosida a trets.

La Policia Nacional s'ha pres seriosamentlesamenacesilihaprestat protecció policial permanent. Està convençut que la investigació arribarà fins al final i es prendran mesures. Ho pensa perquè s'hi han compromès personatges de la talla de Mariano Rajoy, que li va trucar personalment per donar-li el seu suport. També s'hi van interessar altres polítics com Cristina Cifuentes i Pablo Iglesias, el porter Iker Casillas i entitats esportives com el FC Barcelona o el Sevilla CF. Tot i això, troba a faltar el suport dels seus, de la Junta d'Andalusia i la presidenta Susana Díaz.

Malgrat tot, ho tornarà a intentar. "Ningú no jugarà amb els meus somnis",anunciaobertament.Manifesta que ho repetiria tot, les denúncies públiques, suspendre el partit i donar llum al seu cas, conscient que està ajudant altres persones que en la seva mateixa situació pateixen l'homofòbia en silenci. No està disposat a renunciar a res i molt menys per la seva orientació sexual. Per això ha creat l'associació Roja Directa a Andalusia per lluitar per la igualtat i contra l'homofòbia.

24-IX-16, F. Cedó, lavanguardia

 

 

 

 

 

carpetovetònica virilitat balonpèdica

Resultat d'imatges de futbol macho

Jesús Tomillero, el primer àrbitre de futbol que admet públicament la seva condició d’homosexual a Espanya, vol que tothom conegui les agressions que va rebre durant un matx de categoria cadet a La Línea. “Ets un comepollas i el que t’agrada és que et parteixin el cul, marieta. T’espero fora”, li va dir l’encarregat del material esportiu d’un dels equips per no xiular un fora de joc. Tomillero, de 21 anys, que es guanya la vida venent assegurances, no està disposat a callar encara que la Federació Andalusa amenaça de sancionar-lo si, diu, “continuo concedint entrevistes i apareixent als mitjans”.

El partit entre la Peña Madridista Linense i el Mirador de Algeciras es desenvolupava dins de l’habitual fins aquest fatídic fora de joc. A partir d’allà, els insults de l’assistent van ser constants, i el va acabar expulsant, i també d’alguns jugadors. “Jo provava d’arbitrar, que és el que més m’agrada, però no em podia concentrar. Li vaig dir al delegat de camp que avisés la policia, però em va contestar que el que estava buscant era embolicar la troca encara més”, comenta.

Els fets van passar l’últim diumenge de març i l’assistent ha estat sancionat esportivament amb nou partits i una multa de 30 euros. Més greu pot resultar el càstig penal si el fiscal encarregat de delictes d’odi admet la querella presentada en nom de Tomillero per la Federació Andalusa Arco Iris. “En la denúncia es demanen fins a quatre anys de presó contra l’autor dels insults”, revela.

“Jo no amago la meva condició d’homosexual, tinc parella i em vull casar a l’agost. No ho he d’amagar perquè no faig mal a ningú. El problema ho tenen els que insulten i no respecten els altres. Saben que sóc gai i em van dir tot això per fer-me mal”, assegura Tomillero, que arbitra des dels onze anys.

Malgrat l’amenaça de sanció esportiva, continua amb la denúncia perquè no vol “que ningú més hagi de viure” el que ell ha passat.

Jesús Tomillero amb l’uniforme d’àrbitre Jesús Tomillero amb l’uniforme d’àrbitre (Facebook)

Membre de Noves Generacions del PP de La Línea, Tomillero agraeix el suport de tots els membres d’aquest Consistori, “per sobre d’ideologies”. Revela a La Vanguardiaque va parlar amb la presidenta de la Junta d’ Andalusia, Susana Díaz, qui el va animar i li va dir que comptava amb ell per a futurs programes contra l’homofòbia.

Demà, Tomillero acudirà al partit que disputarà el Cadis, en el qual se li tributarà un homenatge impulsat per la penya Nenas Cadistas. Els espectadors portaran globus amb els colors de l’arc de Sant Martí. El jove àrbitre assegura que si el sancionen se n’anirà “a xiular a Gibraltar”. “Hi ha molts gais encoberts al futbol espanyol, també a Primera o Segona. Els fa por l’amenaça de ser discriminats i ho puc entendre. Però a mi ja no em fa por. Només vull que em respectin”. conclou.

9-IV-16, A.S. Ruiz, lavanguardia