Bulgària, la setmana pròxima conferència de presentació del possible centre de gas “Balkan”

balkan

L’operador de la xarxa de distribució de gas, Bulgartransgaz, presentarà la pròxima setmana les quatre opcions possibles per la creació del hub del gas “Balkan“.

Segons informacions difoses per l’agència de notícies búlgara “Sofia News now“, segons la qual l’anunci de les possibles versions del hub es donaran a conèixer durant una conferència organitzada per Bulgartransgaz.

Segons els plans actuals del govern a Sofia, el projecte serà administrat per una empresa privada, amb l’Estat com principal accionista.

Trenta-cinc són les empreses d’energia que ja han confirmat la seva presència a la conferència, segons el director general de Bulgartransgaz Georgi Gegov. Altres participants en la reunió seran el Banc Europeu d’Inversions (BEI), el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (BERD), així com els fons d’inversió i de plans de pensions.

La Comissió Europea dóna suport a la construcció d’aquesta central de gas “Balkan” a Bulgària, que està pensat per extreure gas natural al Mar Negre. La UE vol seguir treballant en estreta col·laboració amb Bulgària per tal d’evitar la repetició de les crisis de gas com els que es van produir entre els anys 2005 i 2009.