vergonyosa desvergonya europea davant els (que volen ser) refugiats

Resultat d'imatges de syrian refugees europeNomés 208 persones s’han beneficiat l’últim mes del pla de repartiment de refugiats per descongestionar Grècia i Itàlia atesa l’arribada massiva d’immigrants. La Comissió Europea, que al març va recordar als governs les seves responsabilitats legals i es va marcar com a objectiu traslladar 6.000 persones al mes, va admetre ahir que els avenços “han estat insatisfactoris”. En total, només 1.145 persones s’han beneficiat del pla pactat al setembre i pensat per a 160.000 persones. Espanya és un dels països que menys refugiats s’ha endut (només 18), una xifra que contrasta fortament amb la de Portugal (181) malgrat que el país veí té menys població i renda. La contribució espanyola també està molt lluny de les de França (379) o Finlàndia (246), els dos països més compromesos. Malgrat la promesa de fa un mes del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, de portar a Espanya sense demora 450 persones més, no consta que se n’hagi acollit cap. Els països bàltics també s’han mostrat poc col·laboradors. Ni Hongria ni Eslovàquia, que han recorregut la decisió del repartiment davant el Tribunal de Justícia de la UE, no hi han participat.

Un nen observa des de la banda grega els policies macedonis que vigilen la frontera entre Grècia i Macedònia a l’altura d’Idomeni Un nen observa des de la banda grega els policies macedonis que vigilen la frontera entre Grècia i Macedònia a l’altura d’Idomeni (Alexandros Avramidis - Reuters)

Mentre les capitals s’escuden en les preteses traves burocràtiques del procés, Brussel·les les acusa de falta de voluntat política.

13-IV-16, B. Navarro, lavanguardia