Espanya cañí -232: la (des)vergonya del pàrquing Jaume I de Tarragona

> dossier Espanya cañí <

Finalment, tres anys després que el jutge ordenés fer un informe tècnic pericial sobre el polèmic pàrquing Jaume I de Tarragona, avui està previst que el pèrit ratifiqui el document davant el jutge. L’informe –l’aparcament es va adjudicar el 2002 per 3,9 milions amb un termini d’execució de 24 mesos, ha costat gairebé 40 milions i no està acabat– destaca innombrables irregularitats, com ara que amb les factures disponibles “només” es pot justificar el pagament d’11,3 milions i que “en molts casos” els preus dels contractes es van incrementar “sense cap raó”.

Resultat d'imatges de pàrquing Jaume I de TarragonaLa plataforma Veu Ciutadana, que el 2008 va denunciar l’Ajuntament per indicis de delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i frau, lamenta que set anys després la Comissió d’ Investigació creada per l’Ajuntament “encara no sap quins han estat els fluxos de diners que hi ha hagut tots aquests anys en les societats que constituïen la UTE Jaume I”. Precisament, una de les conclusions de l’informe pericial, al qual ha tingut­ accés La Vanguardia, és la falta de control i comptabilitat d’aquesta UTE, formada per l’empresa municipal d’aparcaments ( AMT) i Sistemes Alem, malgrat que l’obra la va fer Lubasa.

L’informe analitza des del procés de licitació fins a la compra de materials, i constata la falta de control pressupostari i d’informació sobre els préstecs subscrits. Malgrat l’escandalós sobrecost i que el pàrquing, que havia de ser robotitzat, no està acabat, no hi ha cap imputat pel cas, pel qual ja han passat cinc jutges. Veu Ciutadana també lamenta el paper “passiu” que fins ara ha mostrat la Fiscalia.

, Tarragona, 11/03/2016 - lavanguardia