Grècia, eleccions setembre 2015

 

Grècia té cita amb les urnes per tercera vegada aquest any. Després de les eleccions generals de gener que van fer pujar a Syriza al poder i el referèndum de juliol, el proper 20 de setembre els ciutadans grecs decidiran si segueixen donant suport a la tasca d'Alexis Tsipras o, per contra, castiguen els resultats de les seves negociacions amb Europa.

Les eleccions vénen precedides per un ajust en les enquestes, que revelen un acostament entre Syriza i Nova Democràcia i menors quotes de popularitat de l'actual primer ministre. Seguirà el país governat per l'esquerra de Syriza o passarà el futur de Grècia per l'edició d'una gran coalició a l'alemanya? Aconseguirà aquest partit consolidar-se com l'opció de centre-esquerra com antany ho va ser el PASOK? Comptarà el nou govern amb l'estabilitat necessària per implementar les reformes associades al tercer rescat? Quines relacions amb Europa mantindrà el futur executiu grec? I com vehicularà les seves demandes de reestructuració del deute grec i de polítiques d'estímul que permetin treure el país de la tràgica situació social en què viu bona part dels seus ciutadans?

 

Aquestes i altres preguntes troben resposta en aquest Dossier CIDOB, acompanyades de nombrosos recursos gràfics i les biografies dels principals líders polítics.