Espanya cañí -210: miserabilitat d’una casta (Bauzá, per exemple) parasitària saquejadora

> dossier Espanya cañí <

El relleu institucional a les Balears continua oferint sorpreses als nous inquilins del Govern autonòmic. Ara la mudança a les diferents dependències del Govern i el posterior inventariposen en dubte l'expresident José Ramón Bauzá, així com bona part dels seus col·laboradors més directes. Tots plegats van abandonar el poder i, per tant, els despatxos, els cotxes oficials i altres prebendes i privilegis inherents al càrrec. Una mudança que, tot i així, no ha estat del tot completa, segons denuncien els nous gestors.

Resultat d'imatges de BauzáEl nou Executiu balear, presidit per la socialista FrancinaArmengol, no ha localitzat una trentena de telèfons mòbils d'alta gamma assignats a Bauzá ial seu cercle més pròxim. Després de gairebé tres mesos d'intensa cerca no hi ha rastre dels preuats dispositius, amb unvalor al mercat que oscil·la entre els 600 i els 900 euros.

En total, més de 15.000 euros que el govern de Bauzá es va gastar a costa de l'erari públic les setmanes prèvies a les eleccions del 24 de maig passat. És més, es dóna la circumstància que alguns dels terminals van ser adquirits dies després dels comicis i quan ja es donava per fet que un pacte d'esquerres desallotjaria el PP de les principals institucions de les Illes.

Davant aquesta situació, el Govern balear ja ha remès una carta a tots els interessats. En la missiva se'ls insta a tornar els telèfons i carregadors, i també a tornar-los havent-los resetejat prèviament. Un extrem que ahir encara continuava sense produir-se, segons va confirmar el conseller portaveu. Marc Pons va assegurar que no té constància de cap devolució, tot i que va afirmar que té la convicció que els acabaran tornant.

A la carta, el Govern fixa un termini d'un mes per a la reposició d'aquests equips tecnològics que al seu dia van ser posats a disposició dels alts mandataris del Govern de Bauzá. A més de Bauzá, els telèfons que es troben a faltar corresponen al vicepresident Antonio Gómez i quatre consellers més. Tots plegats van gaudir de terminals considerats d'última generació.

8-VIII-15, D. Gilabert, lavanguardia