Espanya cañí -167: Rita Barberá triga 23 anys a retirar el cotxe del pàrquing municipal

> dossier Espanya cañí <

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha decidit que ja era hora de retirar el seu cotxe personal del garatge de l'Ajuntament després d'haver-l'hi deixat aparcat durant ni més ni menys que 23 anys. El cotxe, un antic Lancia, que segons el grup municipal Compromís estava "ple de pols i amb les rodes totalment desinflades, devia despertar un atac de nostàlgia a l'alcaldessa, que ha volgut recuperar-lo, encara que estava donat de baixa des de feia temps. El grup de Compromís, que "es felicita" per haver aconseguit que l'alcaldessa retirés el cotxe del garatge municipal, va manifestar a través d'un comunicat que l'automòbil era un "símbol de la manera de governar de Barberá, en què s'han confós i es continuen confonent de forma sistemàtica els béns privats amb els béns públics", i esperen que amb la retirada del vehicle també "s'eliminin les maneres de fer les coses en l'àmbit municipal, que és un mal exemple de fer política".

Fonts de l'Ajuntament valencià van explicar que el privilegi de poder aparcar el vehicle a la cotxera municipal el tenen tots els regidors i no només l'alcaldessa Barberá, a qui, en accedir a l'alcaldia, van advertir que per seguretat -ja que en aquell moment era objectiu d'ETA- era preferible que no fes servir el seu cotxe particular, sinó els cotxes oficials. El desallotjament del vehicle, segons les mateixes fonts municipals, es va dur a terme al mes d'agost, perquè en estar més buit l'aparcament era més fàcil de treure'l.

Tot i això, per a Compromís és "una evident voluntat de dissimular" a causa de "la proximitat de la nova cita electoral i la incertesa dels resultats", perquè les enquestes donen "mals resultats" a Barberá. Compromís demana ara que es calculi el preu mitjà dels aparcaments de la zona i reclama que l'alcaldessa pagui al consistori la quantitat corresponent als 23 anys d'aparcament.

23-VIII-14, lavanguardia