*El II Fòrum Lliberal Ibèric, una esperança*, Barcelona Radical

les fotos (gentilesa d´en Miguel Duarte -MLS-)

Aquest divendres i dissabte passats hem celebrat a Sintra el II Fòrum Lliberal Ibèric, excel.lentement organitzat pels benvolguts germans del Movimento Liberal Social, amb el suport efectiu i eficaç de l´European Liberal Forum i, last but not least, del vicepresident d´ELDR en Marc Guerrero.

El Fòrum agrupa un conjunt d´entitats (partits, associacions, fundacions, think tanks...) d´àmbit o/i presència ibèrica homologable i homologadament lliberals, amb l´objectiu de millorar, reforçar i fer crèixer aquesta opció a Espanya, Portugal, Andorra i Gibraltar, mitjançant el compartir de les diverses experiències i activitats tant dels seus membres com de referents lliberals d´altres països, paneuropees o transnacionals, fos l´Internacional Lliberal, ELDR o, com va ser enguany a Sintra, el partit Lliberal Demòcrata britànic.

Els panells de treball es van dedicar a:
-el passat i present del lliberalisme a la península ibèrica
-les respostes lliberals a la crisi del deute
-la vissió lliberal de l´Estat nació a la UE
-el lliberalisme i les llibertats individuals

Reduïda com és tant la profunditat històrica com la base sociològica del(s) lliberalisme(s) ibèric(s), la tasca d´aquest Fòrum corre principalment per la via de la sòlida i seriosa consolidació dels plantejaments lliberals a través de propostes específiques. En aquest àmbit, en Guillem Grau, com a veu de la delegació de BarcelonaRadical, exposà l´argumentació i propostes d´AccioperlaDemocràcia sobre sistema electoral i la seva relació amb la qualitat de la democràcia.

Després de celebrar una primera trobada, fundacional, l´any passat a Salamanca, i començar a consolidar un model enguany a Sintra, la propera, el 2012, serà coorganitzada per GaliDem a Galícia, i la de 2013, pel Partit Lliberal de, i a, Gibraltar.

Per a BarcelonaRadical.net, és fonamental l´acció política transnacional, i transpartidària, ibèrica i regional europea, i seguirà teixint complicitats per a la seva concrecció propositiva en, per exemple, propostes electorals paneuropees.

I vos?
I tu?

13-VI-11, BarcelonaRadical.net