*Política transnacional a/des de Túnis*, Barcelona Radical

21/24-VII-2011: Consell General transnacional dels radicals
d´Emma Bonino i Marco Pannella a Túnis.
 

Del 21 al 24 de juliol s´ha celebrat a Túnis el Consell General del Partit Radical Noviolent Transnacional i Transpartit, ONG d´status consultiu a (l´ECOSOC de) l´ONU. Aquesta “transnacional dels Drets Humans” aplega, en adhesió individual, diputats, activistes i inscrits d´arreu el món.

Preparant el proper Congrés a convocar aquesta tardor, aquest moviment radical transnacional s´ha volgut trobar al bressol de l´anomenada “primavera àrab” precisament per a donar suport a aquesta onada de democratització i liberalització, i als referents tunisians que hi impulsen una transició política en la direcció dels drets, el Dret, les llibertats i la democràcia.

Alguns d´ells han participat en aquest Consell i s´han inscrit al PRNTT, afegint-se a diputats de Cambodja, Islàndia, Bahrain, Croàcia, Itàlia, Mali, Albània, Congo... i a activistes de Mauritània, Tibet, Rússia, Senegal, Azerbaidjan, Nigèria, Espanya, Kirguistan... així com representants d´entitats temàtiques de la “galàxia radical” com UNPO (Unrepresented Nations and Peoples Organization), NPWJ (No Peace Without Justice), Assoc. Luca Coscioni (per la llibertat de recerca científica), Hands Off Cain (per la Moratòria Universal ONU de la Pena de Mort) i el moviment liderat per n´Emma Bonino contra les Mutilacions Genitals Femenines que té aquesta tardor el repte d´aconseguir una resolució favorable de l´Assemblea General de l´ONU.

Altres temes sobre la taula han estat l´accés universal a les Institucions de Dret Internacional, la lluita contra l´esclavatge (que es segueix practicant a alguns països), la proposta d´una selecció paneuropea als JJ.OO., els drets civils de discapacitats o d´empresonats... o la negativa a la Pena de Mort, ni per a Mubarak!

Retrobar vells companys dels més allunyats països, conèixer-ne de nous, i a activistes tunisencs, així com tenir una petita aproximació al país que ha liderat la primavera democràtica àrab, són raons suficients per a que hi fossim. A aquestes s´hi afegeix la necessària de donar suport a aquest projecte polític únic i imprescindible, per a ´donar vida al Dret i dret a la vida´, per a ´conèixer per a deliberar´, per a anar ´del cos dels malalts al cor de la política´, per a convertir el satyagraha, l´estratègia política noviolenta, en l´eix de la lluita transnacional pels drets i el Dret, per les llibertats i la democràcia, per a fer realitat l´slogan de l´actual 39è Congrés: Freedom and Nonviolence Everywhere!!!

 

- totes les sessions en audiovideo 
- 22/24-VII, Tuníssia, Consell General del Nonviolent Radical Party Transnational & Transparty 
Per a més informació: info@barcelonaradical.net  

 


Nonviolent Radical Party
transnational and transparty