Espanya cañí -81: el maniquí i la Guàrdia Civil

- dossier Espanya cañí

La picaresca espanyola ha deixat una escena d'allò més sorprenent. La Guàrdia Civil 'va caçar' la setmana passada a un conductor que va treure tot el seu enginy a relluir per poder circular pel carril del Bus-VAO de la carretera A-6, a Madrid. I és que l'infractor feia passar un maniquí que havia col·locat en el seient del copilot per una dona de carn i os.

Com el carril Bus-VAO està reservat al trànsit exclusiu de vehicles ocupats per més de dues persones, el conductor va voler burlar la norma tirant mà d'un maniquí, al que fins i tot li va vestir amb roba de dona. No obstant això, malgrat l'esforç de l'home per ocultar la veritable naturalesa del seu acompanyant, una patrulla de l'institut armat va sospitar de la seva estranya "immobilitat".

Els fets van ocórrer el dimarts de la setmana passada, a les 08.45 hores, quan uns agents de la Guàrdia Civil verificaven la correcta circulació pel Bus-VAO de la A-6, una via de "alta ocupació" que s'obre en horari d'embusos. En el carril en direcció a Madrid, van observar un turisme que circulava amb una persona en el seient del copilot que els va resultar estranya.

Després de donar l'alt al vehicle, els agents van comprovar que en el vehicle viatjava solament el conductor i el que semblava una dona asseguda al seu costat era un maniquí "perfectament caracteritzat amb perruca i ulleres de sol, i completament vestit". Com es pot observar en la fotografia, el maniquí havia estat vestit amb un jersei groc, un fular blau, ulleres de sol i perruca negra.

Per donar més crèdit al seu engany, el conductor havia posat el cinturó de la seva seguretat al seu ninot acompanyant. El conductor ara s'exposa a una multa superior a 200 euros, ja que la conducció pel Bus-VAO per un cotxe en el qual viatgi solament una persona és una infracció recollida en el Reglament General de Circulació.

18-X-12, publico