Espanya cañí -71: el Generalísimo Franco, alcalde de València fins al 2012

- dossier Espanya cañí

El Jutjat del Contenciós Administratiu número 5 de València ha ordenat a l'Ajuntament de la ciutat dur a terme les actuacions necessàries per a retirar el títol d'alcalde honorífic al general Francisco Franco i deixa sense efecte l'acord adoptat pel ple municipal el passat 29 de juliol de 2011.

D'aquesta manera, el jutge, en una sentència dictada aquest dimarts, estima el recurs contenciós-administratiu interposat pel portaveu del grup municipal Compromís, Joan Ribó, contra l'acord del ple del 29 de juliol de l'any passat que va rebutjar una moció de la coalició sobre la retirada del títol d'alcalde honorífic de la ciutat de València al dictador.

El vicealcalde de València, Alfonso Grau, ha anunciat en un comunicat que, encara que cap recurs contra la sentència, des de l'Ajuntament no s'apel·larà, "atès que l'únic motiu per no dur a terme la recisión d'aquest títol era que es va considerar en el seu moment innecessari". Per tant "es procedirà a complir la sentència en els termes que s'indiquin, sense més", ha assegurat.

1-VIII-12, agcs, lavanguardia