Espanya cañí -70: encara queden (gaires?) militars custodis d’essències -nacionals- sacres

- dossier Espanya cañí

- els articles del coronel Francisco Alamán a asturiasliberal

El coronel Francisco Alamán Castro ha amenaçat amb una intervenció militar a Catalunya si proclama la independència. "La Constitució deixa molt clar quin haurà de ser el paper de l'Exèrcit davant una situació com la qual pretenen els separatistes catalans", ha manifestat en una entrevista amb la web ultradretana Alerta Digital...

"La independència de Catalunya? Per sobre del meu cadàver". Aquest és el titular de l'entrevista, en la que Alamán tatxa els sobiranistes catalans de "voltors carronyers" i subratlla: "Espanya no és Iugoslàvia ni Bèlgica. La nostra no és una nació qualsevol i sí una de les més importants que ha donat la història de la humanitat".

"Encara que el lleó sembli adormit, que no provoquin massa al lleó, perquè ja ha donat proves sobrades de la seva ferocitat al llarg dels segles. Aquesta gavilla és molt poca cosa si se li planta cara", prossegueix.

"Els militars vam fer un jurament sagrat: complir l'ordenament constitucional que consagra la unitat d'Espanya com a principi irrenunciable. També jurem defensar la seva integritat territorial fins i tot amb les nostres pròpies vides", afegeix el militar.

 

José Antonio i el franquisme

Alamán també afirma que "la base apriorística del nacionalisme català no és una altra que l'odi a Espanya". A més, el coronel qüestiona que l'independentisme pugui ser majoritari a Catalunya, amb arguments com que "en vida de José Antonio, la Falange va arribar a reclutar a més militants a Barcelona que a Madrid" i que "la burgesia catalana que avui abraça la causa nacionalista va ser el sector més fervorosament franquista que va haver-hi a Espanya". L'oficial arriba a manifestar que "la situació actual és molt semblant a la del 36, però sense sang".

En relació amb els plans de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló (Osona) d'aprovar la setmana vinent una declaració d'independència, Alamán sosté que seria "un acte de traïció tipificat clarament en el Codi Penal" i que hauria de motivar "la immediata detenció tant de l'alcalde com dels regidors que votin a favor de la proposta".

31-VIII-12, elperiodico