Espanya cañí -66: 3.000 euros de multa per dur una bufanda al futbol

- dossier Espanya cañí

El "Gobierno de España" sanciona amb 3.000 euros un seguidor de Barça a la final de Copa per per considerar que abrigar-se el coll amb amb llegendes  "abertzales" és una infracció greu per "violència,racisme,xenofòbia i intolerancia a l'esport"

"Con motivo del evento deportivo celebrado en estat capital -Madrid- en el estadio Vicente Calderon el dia 25/05/2012, entre los equipos Athletic Club Bilbao- F.C. Barcelona, Ud. exhibe en el acceso al estadio y una vez dentro del mismo, una bufanda colgada al cuello con la leyenda:"UNITS PER LA LIBERTAT (Sic), ASKATASUNAZEUKARTUAK", así como el lauburu (símbolo abertzale) y la leyenda "EUSKAL HERRIA Y PAISES CATALANS (sic)".

Amb aquesta explicació, textual, comença la descripció del "fet imputat" a Sergi Massó, l' aficionat del Barça que, segons la policia espanyola, va cometre l'error d'anar veure la final de Copa abrigant-se el coll amb una bufanda que portava la inscripció Països Catalans i Euskal Herria. Un fet que el Gobierno de España pensa multar amb 3.000 euros i la prohibició d'entrar a instaŀlacions esportives durant sis mesos.

Així ho explica la resolució que va rebre en Sergi Massó la setmana passada, i a la que ha tingut accés Nació Digital. Segons l'expedient incoat contra Massó, portar una bufanda brodada amb els noms de dues nacionalitats seria, per l'instructor del cas, una "infracció greu" de l'article 22.2  la Llei 19/2007 d'11 de juliol que tipifica les accions que es consideren violentes, racistes, xenòfobes o intolerants en el món de l'esport.  Fins i tot, l'instructor de l'expedient assegura que quan es va procedir a la identificació Massó per portar la bufanda aquest va mostrar una conducta "xulesca" i "desafiant", que agreujaria la qualificació de la conducta.

Així mateix si Massó no vol pagar la multa pot formular aŀlegacions en el termini de 15 hàbils, cosa que farà així com portar a terme altres accions.  De fet, Massó, adherit a Solidaritat Catalana per la Independència (SI), presentarà aquest divendres davant la fiscalia, acompanyat de la direcció la formació independentista, una denúncia per prevaricació de la delegada del govern espanyol a Madrid i per una presumpta vulneració de drets fonamentals. 

16-VII-12, Qu. Sallés, naciodigital