Espanya cañí -65: l’únic avió de l’aeroport, en el monument a l’ínclit Carlos Fabra

- dossier Espanya cañí

'Finalment ha aterrat un avió a l'aeroport fantasma de Castelló', diu el diari The New York Times en aquest article publicat avui i titulat 'Un símbol de ruïna a l'aeroport a enlloc'. El prestigiós diari nord-americà es fa ressò de l'avió d'alumini instal·lat aquesta setmana al capdamunt de l'escultura de Juan Ripollés dedicada a Carlos Fabra, i remarca els casos de corrupció que esquitxen l'ex-president de la Diputació de Castelló.

També recorda que Fabra ha deixat la presidència del PP de Castelló, després de vint-i-dos anys, però que encara presideix la companyia que gestiona l'aeroport fantasma i que defensa la infrastructura, malgrat el fet que no se n'hagi envolat ni aterrat cap avió.

'Dissabte va tornar a descriure l'aeroport com un instrument necessari per al desenvolupament de la província', diu el New York Times, que també apunta el deute de gairebé 25.000 milions del govern valencià i la qualificació de bo escombraria a què ha arribat la solvència creditícia.

Tot amb tot, per aquest diari aquest primer avió que no vola en l'aeroport de Castelló és 'un símbol de la despesa innecessària que ha enfonsat Espanya en la recessió i en la crisi bancària'.

Afegeix: 'En una llarga dècada de boom immobiliari, Espanya va fer aeroports, autopistes i línies de ferrocarril, sovint sota la pressió dels polítics regionals que buscaven una major presència dins de la xarxa de transport nacional. Moltes de les carreteres de recent construcció estan ara desertes, i només una cinquena part dels aeroports d'Espanya va obtenir benefici l'any passat'.

Aquest article fins i tot dedica un paràgraf a la filla de Carlos Fabra, la diputada Andrea Fabra, pel seu 'que se jodan' quan Rajoy anunciava la retallada.

Més informació: 

Cobra 84.200 euros anuals per dirigir un aeroport sense avions

L'aeroport de Castelló, la història d'un gran despropòsit

19-VII-12, vilaweb

L'aeroport de Castelló es va inaugurar el 25 de març de 2011 amb una gran solemnitat, tot i que ja se sabés que, temporalment, no hi podrien circular avions. Tanmateix, cada mes té unes despeses de més de mig milió d'euros entre manteniment, sous, vigilància i protecció de la fauna.

17-VII-12, 324.cat