223 raons per a eixir al carrer el 29 de desembre: Mazón, dimissió!

  • el govern no ha estat capaç de garantir el mínim que una societat espera dels seus líders en moments de crisi: protecció, solidaritat i resposta immediata. Per això eixim al carrer

MAZÓN DIMISSIÓ 29 de desembre a les... - Lamataobras Valencia | FacebookDemà, 29 de desembre, els carrers del País Valencià tornaran a ser un clam per la justícia, la dignitat i la vida. Una data simbòlica, perquè farà dos mesos de la tragèdia de la gota freda. Cada una de les 223 raons que ens impulsen a eixir al carrer té un nom, una història, un buit insubstituïble. 223 persones que no podem oblidar i per les quals no deixarem de lluitar.

La tragèdia de la gota freda del passat 29 d’octubre no va ser només un fenomen natural. Va ser el resultat d’anys d’abandó institucional, de polítiques destructives que han arrasat el nostre territori i posat en perill la nostra gent. Però també va ser una catàstrofe agreujada per la inacció i la mala gestió d’un govern que, quan era més urgent actuar, es va quedar paralitzat.

Carlos Mazón i el seu Consell han demostrat una incompetència inadmissible. Retardar l’arribada dels cossos d’emergència, rebutjar l’ajuda de Catalunya i el País Basc i prioritzar els interessos propagandístics abans que la protecció de la ciutadania són només alguns dels fets que els converteixen en responsables directes del desastre humà i material que va assolar el País Valencià.

Famílies que han perdut éssers estimats, pobles que encara lluiten per refer-se, persones que han vist com les seues cases, terres i somnis quedaven sota l’aigua. I, mentrestant, la Generalitat Valenciana ha continuat girant l’esquena, negant el canvi climàtic, perpetuant un model econòmic basat en l’especulació i abandonant els afectats a la seua sort.

Ateneu Popular Les Casetes - No ens aturem, el pròxim 29 de desembre, dos  mesos després de la DANA que ha colpejat el País Valencià, demanarem una  vegada més la dimissió deAquestes 223 víctimes són la raó per la qual eixim al carrer. Però també és un clam per a reclamar responsabilitat i homenatjar tots els col·lectius que han estat ajudant des del primer dia, com els voluntaris, els llauradors i llauradores, que han estat al peu del canó quan les institucions han fallat.

El govern no ha estat capaç de garantir el mínim que una societat espera dels seus líders en moments de crisi: protecció, solidaritat i resposta immediata. Per això eixim al carrer. Perquè no permetrem que aquest abandonament quede impune.

Un clam col·lectiu: Mazón, dimissió! El 29-D és més que una manifestació. És un homenatge a les víctimes i un compromís amb el futur. És la resposta d’un poble que no accepta viure sotmès a un govern que anteposa els interessos privats a la vida de les persones.

Eixim al carrer per les 223 persones que ja no hi són, per les famílies que continuen patint les conseqüències, per un futur digne per a totes i tots. Eixim al carrer perquè no podem acceptar més negligència, més abandó, més indiferència davant la vida i el territori.

Per les 223 víctimes. Per nosaltres. Mazón, dimissió!

Diumenge, 29 de desembre, a les 18.00 a València: des de la plaça de Sant Agustí. A Alacant: concentració a la Casa de les Bruixes, seu de la Presidència de la Generalitat. I arreu del País Valencià, amb marxes en pobles i ciutats que se sumaran al clam popular.

 

La manifestació de diumenge per a demanar la dimissió de Carlos Mazón retrà homenatge als llauradors

  • Aquesta tercera protesta és convocada per 57 entitats i se n'hi han adherit 152 més

Més de dues-centes entitats fan una crida perquè diumenge la ciutadania torne a eixir al carrer per demanar la dimissió del president de la Generalitat per la mala gestió dels efectes de la gota freda. Aquesta volta, a banda de retre homenatge a totes les víctimes, els organitzadors han volgut que els llauradors, que van tenir un paper molt especial els primers dies de l’emergència, encapçalen la marxa. Per això, davant de tot hi haurà tractors que hauran eixit de la pedania de la Torre. És una manera, diuen, d’agrair-los el compromís amb la ciutadania aquelles primeres hores, quan ells potser també havien perdut els camps, en què van ajudar a traure fang, a moure cotxes i a netejar.

Per a facilitar el pas dels tractors per la ciutat, el recorregut de la manifestació serà diferent de les anteriors. Eixirà a les sis de la plaça de Sant Agustí i anirà pels carrers de Xàtiva, Colom i Navarro Reverter per desembocar a la plaça d’Amèrica.

Quant a la participació, després de dues manifestacions històriques amb 130.000 i 100.000 assistents, diuen que no fan mai guerra de xifres, que esperen que siga multitudinària, però que en tot cas, les més de dues-centes entitats convocants o adherides representen desenes de milers de persones al País Valencià.

 

 

Imprescindible eixir al carrer

Anna Oliver, una de les portaveus dels col·lectius convocants, ha dit en la presentació de la manifestació que dos mesos després era imprescindible de tornar a eixir al carrer per mostrar la insatisfacció amb les mesures del Consell. Ha denunciat la inactivitat absoluta per a resoldre els problemes de la gent i els problemes de les ciutats encara amb acumulació d’estris i de vehicles. “Hi ha hagut dos incendis i no s’ha posat cap mesura per a eliminar eixe risc, no hi ha hagut cap suport a la cultura ni resposta als problemes d’habitatge perquè la gent puga fer la seua vida.” Oliver ha denunciat un canvi de discurs de Carlos Mazón i ha dit que ara li molestaven les preguntes de la premsa i de la ciutadania. “Cada vegada dóna una versió diferent sense arribar a justificar per què va faltar a les seues responsabilitats. Si a eixa falta de responsabilitat i de sinceritat, hi unim la inactivitat del suposat gran reconstructor, tenim el que tenim.” Oliver ha denunciat que el tinent general Gan Pampols haja dit avui mateix que encara redactaven les línies bàsiques de la reconstrucció i que les faça sense escoltar la gent i sense informar.

Alexandra Usó, una altra de les portaveus, ha recordat que hi havia milers de famílies que no celebren Nadal com la resta de la població. “No tenen casa, hi ha dos-cents vint-i-tres morts. Hem tingut presidents corruptes i presidents ineptes, ara tenim un homicida com a president de la Generalitat”, ha dit de Carlos Mazón, que ha acusat de mirar cap a una altra banda i de no tenir ni un gram d’empatia. “És una persona que es defensa a si mateixa, la seua figura. No és només un mal polític, és una mala persona.”

Usó, que és presidenta d’Escola Valenciana, ha recordat que mentre les famílies patien i els carrers eren plens de fang, el Consell, amb José Antonio Rovira, s’entesta a anar contra la llengua i a continuar endavant amb la consulta sobre la llengua base. Ha recordat també que el conseller no havia posat els peus en cap dels centres danyats i que havien estat els equips docents els encarregats de netejar les escoles perquè Rovira no enviava ni la inspecció a comprovar com es trobaven les instal·lacions.

 

 

Beatriu Cardona, una altra de les portaveus que han convocat la manifestació, ha explicat que la de diumenge seria molt especial perquè més de dues-centes entitats cíviques li donaven suport i per la presència dels llauradors amb els tractors. També serà especial, ha dit, perquè s’hauran fet les primeres celebracions familiars. “Hi haurà 223 mortes i 3 desaparegudes que hauran faltat en les taules de casa seua. Això són pèrdues irreparables, la vida humana és irreparable”, ha dit, i hi ha afegit la pèrdua de 120.000 vehicles, de pràcticament tots els baixos comercials i de tantes cases. “Hem d’unir totes les nostres veus, en un clam, per exigir la dimissió del màxim responsable de la catàstrofe.”

Cardona ha remarcat que eixir al carrer no era pas cap frivolitat, ni posar els interessos de la reconstrucció damunt dels interessos partidistes. “No hi ha cap partit polític entre les entitats impulsores i això és una decisió nostra. Les entitats cíviques obrin el camí. Els polítics no convoquen, no dissenyen, no ens tutelen. Actuem políticament, però mai de manera partidista”, ha dit.

L’estratègia de l’oblit

Anna Oliver també ha parlat de la manifestació com d’un acte polític. “És un acte polític de contestació a aquells que ens malgovernen. Ells juguen a l’estratègia de l’esgotament, de l’oblit. Diuen que mai és el moment. Si és massa prompte, si és Nadal… Volem que la ciutadania responga a la provocació de voler girar full. Hem de fiscalitzar el seu treball”, ha dit.

Solidaritat amb el Parc Alcosa

Els convocants de la manifestació per a demanar la dimissió de Carlos Mazón han denunciat que l’Ajuntament d’Alfafar havia començat a perseguir els col·lectius autogestionats del Parc Alcosa. “Criminalitzen els col·lectius de base del barri que cuiden veïns i veïnes perquè no són afins al govern local”, ha denunciat Beatriu Cardona que ha explicat que l’ajuntament, en mans del PP, els havia amenaçat de llevar-los els locals que ara tenien cedits per a les seues activitats. “El Parc Alcosa ha estat l’estructura d’estat que ha salvat el barri d’Orba quan cap administració havia fet res per a ells.”