dissabte 13, 17h, pça Urquinaona, manifestació contra la Toga Nostra

l’ANC convoca una manifestació contra la desobediència del Suprem a la llei d’amnistia

"Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i
competitivitat de l’economia catalana:
una situació a revertir"; Josep Reyner,
membre del col·lectiu Economistes pel Benestar.
(llibre en pdf, 122 pgs,  descarregat'el AQUÍ)

L'ANC denuncia un cop d'estat judicial en l'aplicació de l'amnistia i  convoca una mobilització“A Catalunya l’estat de dret està tocat de mort en nom de la unitat espanyola.” El president de l’ANC, Lluís Llach, ha avisat que la doble vara de mesurar de la judicatura en l’aplicació de la llei d’amnistia –i que, ara per ara, ha deixat fora Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i la resta de condemnats i investigats del govern del Primer d’Octubre– és una constatació més de la manca de dret a l’estat espanyol. És per això que l’ANC ha convocat una manifestació el 13 de juliol a les 17.00 a la cruïlla de la plaça d’Urquinaona amb la Via Laietana de Barcelona, que anirà fins a la plaça de Sant Jaume.

 

 

“Denunciarem el cop d’estat dels jutges espanyols i que el govern de Catalunya faci costat a l’amnistia dels policies“, ha explicat Elisenda Romeu, coordinadora de mobilització. La manifestació tindrà el lema “Desobeïm els jutges espanyols, independència”, i es convoca al costat d’una de les sales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “Però també a la plaça d’Urquinaona, un dels llocs emblemàtics de la lluita independentista”, ha afegit Romeu. Quan siguin a la plaça de Sant Jaume, s’adreçaran al govern de la Generalitat i, en general, als partits catalans per exigir que s’enfrontin al govern espanyol i per denunciar que la Generalitat s’hagi adherit a les peticions d’amnistia de policies espanyols i agents de la Guàrdia Civil. “Pensem que és una immoralitat”, ha dit Romeu.

“Els partits catalans que donen suport a Pedro Sánchez tenen l‘obligació d’enfrontar-lo decididament a la judicatura“, ha exigit Llach, que també ha avisat: “A partir d’ara, ningú, independentista o no, no pot estar segur en la seva defensa davant una judicatura d’extrema dreta que mai no va ser depurada al final de la dictadura.” A parer seu, la criminalització de l’independentisme és un primer pas, però és un patró que s’aplicarà a qualsevol moviment social que qüestioni els fonaments de l’estat: “Servirà de pretext i punt de partida per a aplicar-ho a qualsevol protesta que posi en dubte la dominació totalitària de tota la societat.”

 

   L'ANC convoca una manifestació el 13 de juliol contra la no-aplicació de  l'amnistia - Diari de Barcelona | Diari de Barcelona 

 

En aquesta situació, ha dit que l’ANC no consentirà que “el president a l’exili, diputats electes, periodistes, cantants i represaliats siguin les víctimes d’una judicatura prevaricadora”. “Com a representants de la societat civil tenim l’obligació d’alçar-nos contra aquesta conculcació dels nostres drets”, ha dit.

Recurs contra l’amnistia als policies que van reprimir el Primer d’Octubre

A més de la mobilització, l’ANC ha donat detalls del recurs que han presentat amb Òmnium Cultural i Irídia contra l’amnistia als quaranta-sis agents de policia espanyols investigats per les agressions als votants del Primer d’Octubre. Pilar Rebaque, advocada i membre de la sectorial de l’ANC de represaliats, ha dit que durant la investigació el titular del jutjat 7 de Barcelona “ha fet una instrucció molt bona”, i que quan va encausar els policies va dir que podien ser autors de delictes de tortures i de degradació moral de les persones. És a dir, delictes expressament exclosos de la llei d’amnistia.

 

 

“Hauríem de demanar al jutge del 7 per què ha canviat d’opinió”, ha dit Rebaque. I ha deixat clar que veuen que són delictes no amnistiables. “Tenim clar que l’actuació policial va atemptar contra la integritat moral de les persones. Van ser cops de puny, cops amb les defenses, gent llençada escales avall, colpejats a les cares i sense cap mena de mediació”, ha recordat