movilització pel català a la Universitat de Grenoble

El català es continuarà ensenyant a la Universitat de Grenoble-Alps després de la mobilització estudiantil

  • Dues alumnes havien recollit més de 12.000 signatures en línia per a salvar-lo

El català es continuarà ensenyant a la Universitat de Grenoble-Alps. La situació d’interinitat de l’equip directiu de la institució va fer-ho perillar, però finalment les negociacions entre els nous dirigents i l’Institut Ramon Llull (IRL) han fructificat i les classes es mantindran el curs vinent. La decisió encara no s’ha comunicat als alumnes. Dues alumnes de la facultat havien recollit més de 12.000 signatures per a evitar-ne la desaparició.

La renovació del conveni entre la universitat i l’institut havia quedat suspesa perquè el rectorat interí no volia prendre decisions estratègiques. Ara el catedràtic Yassine Lakhnech ja ha estat reelegit oficialment i, per tant, la situació s’ha desblocat.

El servei de llengües de la Universitat de Grenoble-Alps ensenya català d’ençà de fa gairebé trenta anys. A més, d’ençà del 2002, forma part de la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior de l’IRL, que formen unes 130 universitats repartides en 30 països de tot el món.

Més de 12.000 signatures per l’ensenyament del català

Arran del risc de perdre les classes de català a la seva universitat, dues alumnes, Anaïs Cercy i Océane Parreau, van impulsar una recollida de signatures en línia per a evitar-ho. El primer objectiu era obtenir-ne 10.000 i, en tan sols catorze dies, ja el van superar. Finalment, en van recollir més de 12.000.

“Per a nosaltres és molt important l’ensenyament de català, perquè ens permet d’entendre més bé la història de l’estat espanyol, sobretot la història contemporània i el franquisme, i també perquè ens agrada la cultura catalana”, explicava Anaïs Cercy.