ARTACT, la Factoria Electoral (o Restaurativa; o ...)

 

Bàsicament, hi ha dispers personal i entitats excel·lents als qui oferir prendre com a referència general de la promoció i qualitat del Sistema Electoral un espai de trobada i relació en funcions de lobby.

Conformen aquest espai dos àmbits: el Núvol i l’Ànima.

 

L’Ànima la componen un reduït nombre d’activistes, a tall personal, sense representació altra que la de la Factoria, que la del lobby en pro d’un millor SE.

L’àmbit de l’Ànima és organitzat per la voluntat, empatia i consens entre els seus membres.

I cada campanya específica, cada concret objectiu, té la seva Ànima plenament autònoma.

Per a estar aparaigüat per ARTACT només cal la validació de l’Ánima confederal.

La seva tasca principal (en tant membres de l’Ànima. Independentment de que també ho siguin del Núvol, individual o corporativament) és cuidar el Núvol de manera que creixi la seva incidència per excel·lència. Per l’exercici sistèmic dels valors proclamats, per l’adopció d’estratègies coherents i exemplars respecte a l’únic i permanent objectiu.

Inicialment són tres, i són ells i només ells els qui amplien el grup i condueixen la Factoria.

L’Ànima ho és del col·lectiu-Factoria, no pas de les activitats validades/aparaigüades, que segons necessitat i en decisió autònoma disposaran de la seva pròpia Ánima/executiva.

 

El Núvol el componen persones a títol individual que expressen públicament la seva coincidència i acord amb ARTACT, la Factoria. Alguns es limitaran a permetre l’ús públic del seu nom (ergo prestigi, autoritas acumulada) com a membre del Núvol, mentre d’altres cercaran d’aparaïguar federalment la seva particular dedicació.

La feina sovint especialitzada de cadascú és de cadascú. Això vol dir que cap normativa corporativa hi té cap mena de preeminència, d’autoritat.

 

L’única arma de que disposa l’Ànima respecte tant als membres del Núvol com a qualsevol que s’aparaigui és la validació. Arma delicada, cal vigilar de no fotre’s un tret al peu. Les validacions són el moment delicat on reforces l’excel·lència o perds punts on fa més mal: l’acumulació d’autoritat de prestigi, energia pel lobby.

La validació convé de consens general. O, si més no, d’absència d’oposició.

 

Una manera, glamurosa i feixuga, de cuidar el Núvol i, de rebot, prestigiar la Factoria és organitzar un Congrés periòdic dirigit per l’Ànima amb l’objectiu de que els membres del Núvol es mostrin. Més que res, una fira festa del Sistema Electoral la JR. Especial moment de projecció mediàtica.

En tot cas, convé alguna mena de contacte personal amb els associats als qui agraïr la seva generositat al compartir la seva ben guanyada autoritat personal amb una de col·lectiva, que federa les excel·lències particulars amb la intenció de potenciar-les.

 

Dit el 8 de març de 2024 a Barcelona, per en Rafa Villaró.