23F vers LOAPA, les feines del PSOE del 78

18-9-23, vilaweb

Xavier Trias, cap de llista de la candidatura de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, ha dit avui al programa Aquí Catalunya, de la Cadena SER, que creu que “el PSOE va ser darrere del cop d’estat del 23-F”: “Ningú es creu que allò ho fes el senyor Tejero, potser encara hi ha alguns innocents que es creuen això”, ha afegit. Ho ha dit mentre parlaven sobre la investidura de Pedro Sánchez, la transició democràtica i el desenvolupament autonòmic de l’estat espanyol. I ha dit que ell optava per donar suport a Sánchez.

Trias també ha aprofitat per dir que no descarta que Junts entri al govern municipal de Barcelona amb Collboni. De fet, tal com ha assenyalat al programa, ja hi ha hagut un primer contacte. “[Collboni] em va trucar i em va dir que em trucaria per veure’ns. Nosaltres podem quedar-nos com a oposició, responsable però dura, o si ell s’apropa ens asseurem i veurem el que hem de fer”. Tot i això, s’ha mantingut ferm amb la idea de no continuar a l’ajuntament, ni al govern, ni a l’oposició. “Primer tinent? No. Jo marxaré a casa, sempre he dit el mateix, o era alcalde o res. Ni faré d’escolanet del senyor Collboni ni faré en cap dels casos de cap de l’oposició quan no em presento d’aquí a quatre anys. No té cap lògica.”

Resposta del PSOE

El ministre en funcions de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que no hi ha “cap base ni històrica ni fàctica” en les declaracions de Trias. En declaracions a la premsa, Bolaños li ha recordat que “els diputats socialistes van ser ostatges com tots els diputats del congrés” aquell dia.