Espanya cañí -44: la dictadura de la incompetència (o el triomf del model Homer Simpson)

- dossier Espanya cañí

 

El Consistori suporta una factura telefònica de 650.000 euros anuals.
L'Ajuntament de León 'descobreix' la tarifa plana i estalvia 350.000 euros

Encara que sembli increïble, l'Ajuntament de León acaba de descobrir alguna cosa tan simple com les 'tarifes planes'. El descobriment no és baladí, més aviat tot el contrari, atès que tal com va informar ahir la regidora de Personal i Règim Interior, Nuria Lesmes, l'ús d'aquestes tarifes telefòniques permetrà al Consistori lleonès realitzar un estalvi de 350.000 euros a l'any. O el que és el mateix, prop de 30.000 euros al mes.

09-03-2012 - internautas.org
A.F.R. | El Mundo / León.- Fins ara, segons les dades aportades per l'edil, la factura telefònica ascendia a 650.000 euros anuals (54.000 al mes), una despesa "desorbitant que demostra la total absència de mesures de control", per la qual cosa posar límit a aquest dispendi va ser un dels primers objectius marcats per l'actual equip de Govern d'Emilio Gutiérrez (PP).

L'acomodament de les noves tarifes (ni tan sols ha fet falta canviar de companyia) sembla ser únicament la punta de l'iceberg del pla d'optimització de les telecomunicacions municipals que possibilitarà un important estalvi xifrat en un 50% "mantenint tots i cadascun dels serveis".

Així, l'Ajuntament ha donat de baix "33 línies inútils", alguna d'elles fins i tot sense connexió malgrat que s'estava pagant per ella. També s'han limitat els tipus de trucada a les necessitats reals de cada lloc de treball i s'han situat límits també al nombre de trucades. El sobrecost de les comunicacions fix-mòbil s'han retallat adaptant la centraleta perquè passin a reconèixer-se com a trucades mòbil-mòbil, al mateix temps que el cost de les comunicacions internes passa a ser "nul".