*Indults que fan dels presos polítics ostatges*, Cassandra

          indult és a tolerància,
          com ics és a respecte.

La política és la gestió de qui decideix què.

No, el conflicte Catalunya vs Espanya no té a veure amb independència sí o independència no.

El conflicte -entre l'honor i la dignitat- té a veure amb qui és que decideix el què.

És l'àmbit de decissió, fàbrica d'Estats,

i, sobretot, la sobirania, arma immune i impune

que multiplica per zero la reivindicació de drets,

de Rule of Law, de llibertats i de democràcia.

          indult és a tolerància,
          com ics és a respecte.

Barcelona, 9-VI-21.
Rafa Villaró.

 

Si et pot indultar ...

ets el seu ostatge.

Hèl·lada, 19-VI-21.
Cassandra.

 

Per a haver-hi retrobament cal haver-hi hagut previ allunyament; com, p.e., un exili ...

La milllor relació entre dues parts que volen dialogar no és la de presoners i carcellers.

Volien una taula de diàleg i els van regalar una taula.

Gandhi fou un activista politic coherent, sòlid, intel·ligent, responsable, ...

La sobirania impunitza la injustícia, el lliberticidi.

Barcelona, 9-VI-21.
Rafa Villaró.

 

 

Amnistia Internacional: les violacions de drets seguiran tot i l'indult

Marc González
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 17 de Juny 2021. elnacional.cat

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez - ACN

Amnistia Internacional ha alertat en un comunicat molt contundent amb Espanya que tot i que el govern espanyol concedeixi els indults als presos polítics, "les violacions de drets humans persisteixen".

Ara bé, la coordinadora d'Amnistia Internacional a Catalunya, Adriana Ribas, ha afirmat que veurien bé "qualsevol mesura que suposi posar fi a la injustícia de l'empresonament" del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'Assemblea Jordi Sànchez. Però també ha recordat que l'"indult només suposa el perdó de la pena, però no l'anul·lació de la condemna, com en la nostra opinió hauria de passar".

Ribas ho ha dit després que l'organització hagi visitat els dos presos aquest mateix dijous per tractar el rebuig del Tribunal Constitucional als seus recursos d'empara contra la sentència del Tribunal Suprem que els ha condemnat a nou anys de presó pel delicte de sedició. 

L'organització ha tornat a reiterar la seva preocupació per aquesta situació, i els ha assenyalat que explorarà totes les possibilitats per continuar denunciant les violacions dels seus drets humans, com la llibertat d'expressió i reunió pacífica, inclosa la supervisió del procés judicial davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

El calbot a Espanya

Amnistia Internacional ha lamentat que la justícia espanyola no hagi tingut en compte el que han assenyalat diversos organismes internacionals de drets humans, entre ells, l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i el TEDH, en el sentit que les accions directes no-violentes, incloent actes de desobediència civil, es troben protegides pels drets a la llibertat d'expressió i reunió pacífica, fins i tot quan suposin una vulneració de la llei, sempre que no es cometin de forma violenta.

L'organització també ha reclamat a Espanya que "ha de revisar amb urgència al Codi Penal la definició del delicte de sedició per assegurar-se que no criminalitza actes pacífics de desobediència civil ni restringeix indegudament la llibertat de reunió pacífica o d'expressió".

"Aquesta vaguetat de la definició del delicte de sedició i la seva interpretació excessivament àmplia constitueix una vulneració del principi de legalitat contingut a l'article 7 del Conveni Europeu de Drets Humans que porta a Amnistia Internacional a mostrar preocupació per les condemnes per sedició imposades a Sànchez i Cuixart i als dirigents polítics catalans", ha assenyalat Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional.

Tant Sànchez com Cuixart han agraït el suport de l'organització a través d'un tuit.

jordi sanchez TUIT

TUIT cuixart

 

Imatge principal: el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'Assembla Jordi Sànchez / Foto: ACN