base italiana per al nacionalcatolicisme transeuropeu d’Steve Bannon

, Roma. Corresponsal, 28/05/2020 - lavanguardia

Steve Bannon podrà continuar amb el seu laboratori ultradretà a Itàlia. L’exassessor de Donald Trump ha guanyat una batalla legal contra el Ministeri de Cultura italià i podrà seguir endavant amb els plans d’instaurar el seu institut catòlic Dignitatis Humanae (IDH), una espècie de think tank per propagar idees polítiques ultraconservadores des del catolicisme a la cartoixa de Trisulti, un antic monestir construït el 1204 a Collepardo, a 130 quilòmetres al sud de Roma.

El tribunal regional de Latina ha sentenciat que l’ IDH té dret a continuar amb la concessió de la cartoixa, una concessió de 19 anys que va impugnar el Ministeri de Cultura el juny de l’any passat argumentant violacions de diferents obligacions contrac­tuals. Per exemple, argumentaven que al concurs en què va ser adjudicada la cartoixa el think tank va declarar tenir objectius de caràcter religiós, i no es parlava de cap finalitat política. L’institut va apel·lar la impugnació perquè considerava que va ser motivada per raons ideològiques. Al final, el tribunal de Latina els ha donat la raó. Des del Ministeri de Cultura italià expliquen que recorreran la sentència.

Al director de l’ Institut, Benjamin Harnwell, no li ha faltat temps per anunciar que a partir de l’1 de juny obriran les inscripcions per a la “tan esperada” acadèmia judeocristiana, un aprenentatge que de moment es farà a distància. “Farà que el món sigui més pròsper, més segur i més saludable per a tothom”, va assegurar Bannon en un comunicat. Des del primer moment la seva intenció ha estat formar futurs líders amb models com l’exministre de l’Interior italià Matteo Salvini o el premier hongarès Viktor Orbán.

http://www.dignitatishumanae.com/

entrevista en FAQS a Ben Harnwell, youtube, 30'

http://www.dignitatishumanae.com/ – About the instituteEl templo populista de Steve Bannon en Italia | Internacional | EL ...European politics: the 'hidden hand' and the 'inevitable wave ...