Espanya cañí 314: sostenella y no enmendalla, encara que sigui al Kosovo

> dossier Espanya cañí <

Resultat d'imatges per a "mantenella y no enmendalla"Des que Kosovo va accedir a la independència el 2008, Espanya s’ha mantingut com un dels cinc únics països de la UE que no ha reconegut el nou Estat, un posi­cionament que provoca incomoditat diplomàtica cada vegada que es tracta el tema al marc europeu. Al Ministeri d’Afers Exte­riors, reconeixen que aquesta situació suposa un problema. “Kosovo és una pedra a la sabata”, indiquen fonts diplomàtiques, afegint que, amb l’arribada de la nova ministra, han posat tot l’equip a treballar per veure quines solucions es troben.

La Unió Europea té catalogat Kosovo com a candidat potencial a l’ingrés i manté un acord d’ Estabilització i Associació, malgrat que Espanya, Grècia, Romania, Eslovàquia i Xipre no reconeixen aquest Estat que va declarar unilateralment la independència de Sèrbia el 2008. La posició d’ Espanya ha estat sempre molt bel·ligerant per evitar fins i tot ser a la mateixa sala o firmar la mateixa declaració que Kosovo. Per a no coincidir, Espanya ha vetat declaracions de la UE, no pel contingut sinó simplement per no figurar al mateix document.

A més, el 2018, Mariano Rajoy es va absentar de la cimera entre la Unió Europea i els Balcans per aquesta raó i va delegar la representació en l’ambaixador espanyol davant la UE. El no-reconeixement de Kosovo es va prendre en el moment de la independència i els diferents governs espanyols que s’han succeït no han variat gens la posició.

, Bruselas. Corresponsal, 07/02/2020 - lavanguardia
https://c1.staticflickr.com/3/2003/2146849517_0118dc9690.jpg