Nadal: Banksy denuncia la situació dels sensesostre

El popular grafiter britànic Banksy, amb una entitat que alguna vegada s’ha dit que podria correspondre a la del músic Robert del Naja, de Massive Attack, ha denunciat la situació que viuen els sensesostre al Regne Unit per Nadal amb un nou mural que ha aparegut en una paret de la ciutat de Birmingham.

La pintura, en què es mostra dos rens del Pare Noel, va aparèixer en una paret de Vyse Street, on hi ha l’anomenat barri dels ­joiers.

En un vídeo difós a la pàgina d’ Instagram de Banksy, un captaire, en Ryan, pren una beguda abans d’estirar-se, amb totes les seves possessions, en un banc enganxat al mural.

. .

Quan s’amplia el pla de la imatge apareixen el parell de rens nadalencs situats al costat del banc, que sembla que arrosseguen amb el sensesostre en direcció al cel.

Al vídeo es llegeix el missatge següent: “En els 20 minuts en què vam gravar en Ryan en aquest banc, els vianants li van donar una beguda calenta, dues barretes de xocolata i un encenedor, sense que ell demanés res”.

Al cap de poques hores que es verifiqués l’autoria de Banksy en aquest mural, un vàndal cobert amb una caputxa va escampar pintura vermella sobre l’obra, i va tacar els nassos dels rens, cosa que va provocar que s’instal·lés un vidre de seguretat per protegir-la.

Aquest nou treball de l’enigmàtic artista de Bristol s’ha trobat un mes després que una altra de les seves peces –instal·lada l’any 2008– fos descoberta al barri de Notting Hill.

Efe, 11/12/2019 - lavanguardia