el partit de Macron, aliat de Cs, es planteja pactar amb el PSOE a la UE

Resultat d'imatges de macron sanchezEl partit del president francès, Emmanuel Macron, es va mostrar aquest dissabte disposat a construir una coalició amb partits socialdemòcrates afins als seus principis europeistes, com el PSOE, després de les eleccions europees de maig.

“Constatem que, sobretot als països del sud, hi ha socialdemòcrates amb qui tenim punts de convergència. No sé si al si del mateix grup, potser no, però potser després de les europees, en funció dels resultats, puguem construir una coalició”, va dir a mitjans espanyols el màxim responsable de La República en Marxa ( REM), Stanislas Guerini.

Guerini va subratllar que, “en un moment tan històric per a Europa”, el seu partit vol “ampliar les fronteres de (el grup liberal europeu) ALDE”, pel que va apel·lar a “un diàleg útil, fins i tot amb els socialistes espanyols”.

I va recordar que ahir va viatjar a Portugal per reunir-se, amb els liberals i també amb els socialistes portuguesos, “que van acollir amb molt entusiasme la tribuna de Macron” en la que el president francès va presentar les seves idees per a la reforma de la UE. “Avui estem en un procés d’obertura i busquem més el que ens uneix que el que ens separa (...) Volem parlar amb altres formacions polítiques per agrupar els demòcrates, els liberals i els progressistes”, va explicar.

La República en Marxa “continua mantenint un diàleg amistós i constructiu amb Ciutadans”, va assenyalar el seu líder, que tot i això va reiterar la “línia vermella” que per a ells suposaria qualsevol pacte d’aquesta formació amb la ultradretana Vox.

“Per a nosaltres això seria totalment una línia vermella que faria la cooperació, fins i tot a Europa, impossible”, va manifestar Guerini.

Després de reconèixer que el 28 d’abril “serà una data important”, va recordar que l’ REM “convergeix amb Ciutadans en el projecte europeu”, en què totes dues “s’han creat per superar la divisió entre esquerra i dreta”, i en què són “clarament euro­peistes”.

Guerini va participar, al costat del Govern francès gairebé al complet, en el primer míting del seu partit per a les pròximes eleccions europees de maig, on van presentar el seu cap de llista, Nathalie Loiseau, i la resta de candidats.

La mateixa Loiseau va ser la primera integrant de l’ Executiu francès a aixecar la seva veu ­davant eventuals pactes amb Vox després de les eleccions ­andaluses.

PARÍS, Efe, 31/03/2019 - lavanguardia